De complete witlofketen in eigen huis

In oktober 2010 zijn we gestart met de eigen verkoop van onze verse witlof, voorheen werkten we via de veiling en daarna via een telersvereniging. Deze eigen verkoop gaf ons meer vrijheid en meer controle. Door deze keuze hebben we relatief een groot aantal vaste afnemers en dat biedt zekerheid. Gerwin de Vries en Hugo Jongejan, de derde generatie alweer, hebben vandaag de dag de leiding over LOF. Ook zij zetten de traditie van ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid door.

Het blijft een natuurproduct

Als organisatie zijn we bovendien altijd op zoek naar stabiliteit in prijs en in afzet. We maken met veel partijen afspraken voor een langere periode, maar zijn flexibel genoeg voor de verkoop op basis van dagprijzen. Een dagvers eindproduct is in alle gevallen gegarandeerd. Alles wat vandaag wordt verwerkt, ligt morgen bij de klant of is onderweg naar het buitenland.

Maatwerk is een belangrijke meerwaarde die we bij LOF. bieden. We bespreken de specifieke behoefte met iedere klant als startpunt van een langdurige samenwerking. Van productspecificaties, tot aan de verpakkingseisen en het transport. En ja, we kunnen sturen in de marges, maar witlof blijft een natuurproduct.