OVER LOF - WHAT ABOUT LOF.

LOF. een familiebedrijf met wortels in de lokale markt en een internationale afzet van zo’n 2000 ton per jaar. Maar het begon allemaal op veel kleinere schaal. Eind jaren 70 begon Jan de Vries met witlof. Tien jaar later startte hij met jaarrond witlofteelt en met de handel in witlofwortelen. Jan en zijn zwager reden na de val van de muur spontaan naar Oost-Duitsland. Daar verkochten ze hun eerste vrachtwagen met witlofwortelen. Die ondernemersdrang mag je gerust de grond onder LOF. noemen.

De complete witlofketen in eigen huis
In 2010 zijn we gestart met de eigen verkoop van de verse witlof, voorheen werkten we via de veiling en later via een telersvereniging. Deze eigen verkoop gaf ons meer vrijheid en meer controle. Door deze keuze hebben we relatief een groot aantal vaste afnemers opgebouwd en dat biedt zekerheid. Gerwin de Vries en Hugo Jongejan, de derde generatie alweer, hebben vandaag de dag de leiding over LOF. Ook zij zetten de traditie van ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid door.

Als organisatie zijn we bovendien altijd op zoek naar stabiliteit in prijs en in afzet. We maken met veel partijen afspraken voor een langere periode, maar zijn flexibel genoeg voor de verkoop op basis van dagprijzen. Een dagvers eindproduct is in alle gevallen gegarandeerd. Alles wat vandaag wordt verwerkt, ligt morgen bij de klant of is onderweg naar het buitenland.

Maatwerk is een belangrijke meerwaarde die we bij LOF. bieden. We bespreken de specifieke behoefte met iedere klant als startpunt van een langdurige samenwerking. Van productspecificaties, tot aan de verpakkingseisen en het transport. En ja, we kunnen sturen in de marges, maar witlof blijft een natuurproduct.

WE HEBBEN HET ZAADJE NIET EN ETEN NIET ZELF ALLE WITLOF OP,
MAAR DAARTUSSENIN DOEN WE ALLES.

Witlof als merk

LOF. is in tien jaar een merk geworden dat ertoe doet in de sector. Ons label is herkenbaar en garandeert een hoge kwaliteit en maximale versheid. Consumenten en afnemers verwachten terecht een topproduct. Dat verplicht ons als witlofteler tot continuïteit en optimalisatie van iedere fase in het proces. Een proces dat we zelf in de hand hebben en waar we met elkaar keihard aan werken. We hebben het zaadje niet en eten niet zelf alle witlof op, maar daartussenin doen we alles.