Witlof is een groente die ’s winters en ’s zomers op het menu kan staan. Het is een lekkere groente die u op veel manieren kunt opdienen. Wist u dat het ook een heel gezonde groente is? Witlof is rijk aan foliumzuur en vitaminen, onder andere B1 en C. Foliumzuur heeft een gunstig effect op de maag- en darmflora en bevordert een gezonde zwangerschap. Ook mineralen zijn goed vertegenwoordigd in witlof: zoals kalium, dat vochtafdrijvend werkt. Verder is de positieve werking van witlof voor diabetespatiënten bekend.
Witlof is ook een voedzame groente. In de keuken kunt u het op veel verschillende manieren bereiden: witlof laat zich stomen en stoven, maar ook koken en roerbakken. Ook rauw is het een groente die goed tot zijn recht komt, bijvoorbeeld in een salade. Tip: besprenkel de gesneden witlof even met citroensap, dan voorkomt u bruinverkleuring en behoudt de witlof zijn aantrekkelijke witte teint!
De ideale dieetgroente
Op de weegschaal wordt u beloond voor het op het menu zetten van witlof of roodlof. Het aantal calorieën is namelijk te verwaarlozen: slechts 12 Kcal per 100 gram. Daarom is witlof een ideaal ingrediënt in elk dieet.