Teelttechniek

Revolutionaire teelttechniek voor een residuvrij product

LD110419-032.jpg

De teelttechniek is bij Witlofkwekerij LOF. de laatste jaren sterk veranderd. Het nieuwe bedrijf dat in 2010 is gerealiseerd, is een goed voorbeeld van de vernieuwende wijze waarop witlof telen vorm krijgt. De cellen zijn modern, water en lucht kunnen zowel worden verwarmd als gekoeld. Computers waarborgen een perfecte sturing van de klimaatomstandigheden. Aan de inzet- en de oogstlijn is de efficiency hoog opgevoerd. De robot regelt automatisch het schoonmaken van de kweekbakken en de verenkelingsrekken. De bakken zijn van kunststof, dat zich optimaal laat reinigen. Daardoor zijn aspecten als hygiëne en voedselveiligheid op een hoog peil gebracht. Witlofkwekerij LOF. kan u jaarrond residuvrije witlof en roodlof aanbieden: een eerlijk product dat gekweekt is op duurzame wijze, uniform wordt geleverd en een prima houdbaarheid heeft in het schap.

Witlofkwekerij LOF. is Global GAP gecertificeerd onder nr: GGN/GLN: 4049928388858

Verpakking

LOF. verpakt uw witlof conform uw wensen

Witlofkwekerij LOF. heeft ook verpakkingsfaciliteiten in eigen huis. Daardoor is klantspecifiek verpakken onderdeel van onze dienstverlening. Er zijn diverse mogelijkheden: onder andere 5 kg EPS, dozen van 3 of 5 kg, of flowpack met 1-4 stuks per verpakking welke wordt voorzien van een etiket met gewichtsaanduiding. Al naar gelang uw wensen kunt u kiezen uit uw eigen verpakkingen of onze dozen.

Door gebruikmaking van speciale folie kan de houdbaarheid van de witlof worden geoptimaliseerd. Voor de flowpack wordt er gebruik gemaakt van microgeperforeerd folie, dat de witlof een frissere uitstraling in het schap geeft en het mogelijk maakt om het product enkele dagen langer goed te houden.

Witlof en roodlof

Twaalf maanden per jaar een ideaal product

LD110419-076.jpg

Bij Witlofkwekerij LOF. kunt u als afnemer terecht voor zowel witlof als roodlof. LOF. beschikt over elf moderne kweekcellen met een capaciteit van drie cellen per week, oftewel 35.000 kg verse kroppen op weekbasis. Per jaar bedraagt de productie 1.800 ton, verdeeld over witlof en roodlof. Voor roodlof is er de beschikking over een extra cel. Deze cel wordt ook gebruikt om onderzoek te kunnen doen naar verdere kwaliteitsverbetering in de witlofproductie.