Gezondheid

Witlof, een gezonde aanvulling op uw menu!

LOF Lekker-1.jpg

Witlof is een groente die 's winters en ’s zomers op het menu kan staan. Het is een lekkere groente die u op veel manieren kunt opdienen. Wist u dat het ook een heel gezonde groente is? Witlof is rijk aan foliumzuur en vitaminen, onder andere B1 en C. Foliumzuur heeft een gunstig effect op de maag- en darmflora en bevordert een gezonde zwangerschap. Ook mineralen zijn goed vertegenwoordigd in witlof: zoals kalium, dat vochtafdrijvend werkt. Verder is de positieve werking van witlof voor diabetespatiënten bekend.

Witlof is ook een voedzame groente. In de keuken kunt u het op veel verschillende manieren bereiden: witlof laat zich stomen en stoven, maar ook koken en roerbakken. Ook rauw is het een groente die goed tot zijn recht komt, bijvoorbeeld in een salade. Tip: besprenkel de gesneden witlof even met citroensap, dan voorkomt u bruinverkleuring en behoudt de witlof zijn aantrekkelijke witte teint!

De ideale dieetgroente
Op de weegschaal wordt u beloond voor het op het menu zetten van witlof of roodlof. Het aantal calorieën is namelijk te verwaarlozen: slechts 12 Kcal per 100 gram. Daarom is witlof een ideaal ingrediënt in elk dieet.

Witlof in hand


 

Duurzaam produceren

Residuvrije witlof kweken volgens duurzame principes

Bij de ontwikkeling van het nieuwe bedrijf heeft LOF. ingezet op een verantwoorde manier van produceren. Door een uitgekiend teeltsysteem wordt de witlof residuvrij aangeboden! Het 'geheim' achter die revolutionaire ontwikkeling is de unieke combinatie van een teeltbak en de in eigen beheer ontwikkelde verenkelingsrekken. Bij LOF. bent u daarom zeker van een product dat 100% residuvrij is.

Telen volgens het kringloop-principe
De nieuwe kwekerij maakt een kringloop van water mogelijk. Als de kweekcel geheel is leeggeoogst, wordt het afvalwater geschikt gemaakt voor hergebruik door middel van een rietveld. Voor de teelt wordt hoofdzakelijk hemelwater gebruikt: alleen als het niet anders kan gebruikt LOF. leidingwater. De getrokken witlofwortelen worden weer als veevoer gebruikt. Ook energie wordt efficiënt ingezet. Warmte die vrijkomt bij het koelbedrijf doet weer dienst voor de verwarming van de teeltcellen en de bedrijfsgebouwen. Daardoor is LOF. erin geslaagd om in de bedrijfsvoering de optimale balans te vinden tussen maatschappelijk verantwoord en commercieel aantrekkelijk!